Fotoreis Schotland

april en oktober 2020De fotoreizen worden in het voor- en najaar aangeboden. Dit is fotografisch gezien de beste tijd om te fotograferen en een bijkomend voordeel is dat de reizen scherp geprijsd kunnen worden. Voor het reizen naar Schotland is het belangrijk om bewust te zijn van het weer dat namelijk snel kan omslaan. Hierdoor kan het voor komen dat er veranderingen plaatsvinden in het dagschema. Deze reis staat in het teken van gevarieerde landschapsfotografie er zullen voldoende fotostops gemaakt worden en op verzoek kunnen er ook op andere locaties fotostops ingepland worden.

Tijdens deze reis zal er Nederlandse reisbegeleiding en begeleiding in de fotografie zijn. Er zal o.a. aandacht besteed worden aan compositie, het werken met filters en lange sluiter tijden en HDR techniek. De reis is voor iedereen die van fotograferen houdt zowel voor beginners als semi-gevorderden. Als het even kan zullen wij elkaars foto’s bekijken/bespreken om van elkaar te leren, en met het bewerkingsprogramma lightroom laat ik u zien hoe u de “puntjes op de i kunt zetten”.

——————————————————————————————————————–

dag 1 maandag

Vertrek Schiphol omstreeks 13:00 uur, na aankomst op vliegveld Edinburgh en ontvangst van onze bagage vertrekken wij vanaf het vliegveld met een mini busje. De reis gaat door de prachtige Highlands richting Fort William, onderweg zullen wij een korte pauze houden om even de benen te strekken. Wij hopen zo rond de klok van 18:00 uur te arriveren bij het hotel.

dag 2 dinsdag

Vandaag gaan wij naar het Eilean Donan Castle (het meest gefotografeerde kasteel in Schotland). Na het ontbijt vertrekken wij naar het plaatsje Dornie waar het kasteel staat. De reis van zo’n 1,5 uur loopt via een prachtige route over de A82 en A87. Bij het kasteel is er ruim gelegenheid voor het maken van foto’s. Verder is er een bezoekerscentrum aanwezig waar je heerlijk kunt lunchen. Het kasteel kan ook bezichtigd worden de prijs hiervan is £ 7,50, helaas is fotograferen in het kasteel niet toegestaan.

Op de terugreis zullen wij een fotostop maken bij het Commando Memorial, gelegen in een schitterende omgeving met op de achtergrond Ben Nevis.

Vervolgens reizen wij door naar het bekende Glenfinnan viaduct. In deze prachtige omgeving zullen wij ook de tijd nemen voor het maken van foto’s.

dag 3 woensdag

Na een rit zo’n 3/4 uur door het schitterende en indrukwekkende Glencoe arriveren wij bij het Glencoe skigebied. In deze mooie omgeving nemen wij ruim de tijd om foto’s te maken. Verder is er de mogelijkheid om met een stoeltjeslift naar boven te gaan (prijs £ 10,00), van daar uit kun je heerlijk wandelen en fotograferen, en vanaf de toppen is het een mooie gelegenheid voor het maken van panoramafoto’s. In het aanwezige café zullen wij onze lunchpauze te houden.

Na de lunch vertrekken wij naar Buachaille Etive Mòr (Grote Herder van Etive), deze bergmassief zie je ook vaak voorkomen op foto’s samen met de rivier Coe en zijn vele watervallen. In deze ruige maar mooie omgeving nemen wij ruimschoots de tijd voor het maken van foto’s.

Glencoe is without doubt one of the world’s scenic highlights.

dag 4 donderdag

Vandaag bezoeken wij de Steall Falls, reistijd van zo’n  drie kwartier door het mooie en ruige landschap in de omgeving van Ben Nevis. De rit gaat via smalle weggetjes met passeerstroken. Omdat de Steall Falls niet met de auto bereikbaar is moet het laatste gedeelte per voet worden afgelegd, vanaf de parkeerplaats is het ruim een half uur wandelen met af en toe een beetje klauteren via een prachtig pad naar de waterval.

Nog onder de indruk van de Steall Falls en omgeving reizen wij richting de Nevis Range, dit ligt 15 minuten rijden vanaf Fort William. Met de gondel varen wij in 10 minuten tijd naar een hoogte van 700 meter. Tijdens de lunch in het daar boven aanwezige restaurant kunnen wij genieten van een panoramisch uitzicht over Fort William en de (met sneeuw bedekte) toppen van omliggende bergen.

dag 5 vrijdag

Na het ontbijt en het uitchecken vertrekken wij omstreeks 10:00 uur richting vliegveld Edinburgh. Op onze terugreis zullen wij nog een fotostop maken bij de Three Sisters in het prachtige Glencoe berggebied.

Daarna rijden wij  door naar het vliegveld waar wij rond de klok van 15:00 uur hopen te arriveren. Het (foto) avontuur zit erop maar vol indrukken, nieuwe fotokennis en volle geheugenkaartjes gaan wij huiswaarts.

——————————————————————————————————————–

Verder nog enkele tips m.b.t. de reis

Betaalmiddel is Schotse ponden.

Reisstekker of adapter.

Kleding advies warme- en regenkleding, stevige waterdichte wandelschoenen.

Statief en/of rijstzak.

Extra batterijen, geheugenkaartjes.

Spiegelreflex/ systeemcamera.

Evt. laptop of ander opslag medium voor het bekijken/selecteren/bewerken (met lightroom) van de foto’s.

De prijs voor deze fantastische reis is € 979,00.

Niet bij de prijs inbegrepen:

Toeslag 1 persoonskamer € 135,00.

Lunch en avondeten.

Ticket voor openbaar vervoer, kasteel of museum.

Kabel- gondelbaan.

Reis- annuleringsverzekering.

extra bagage vliegtuig (23 kg € 50,00).

De minimale deelname is 4 personen en maximaal 8 personen.

Boekt u als alleengaande, dan deelt u de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht (indien beschikbaar!), afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van de kamers kan er een meerprijs ontstaan. Wanneer u liever een eenpersoonskamer wilt is dit mogelijk tegen een toeslag van € 135,00.

Wilt u mee met deze prachtige reis. Dan raad ik u aan, om teleurstelling te voorkomen, niet te lang te wachten met inschrijven! Tot 8 weken voor het vertrek kunnen wij u de reis aanbieden voor bovenstaande totaalprijs. Boekt u later dan zullen wij waarschijnlijk een toeslag moete vragen omdat de goedkope stoelen op deze vlucht dan bezet zijn.

REISVOORWAARDEN

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.

Fotoreis

 

Persoonsgegevens

 

Verzenden